Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a főbb európai tőzsdéken, Londonban, Frankfurtban és Párizsban mintegy két százaléknyi indexcsökkenésre lehet számítani a kereskedés csütörtöki kezdetén.

Tőzsdei befektetők az amerikai munkanélküli segélykérelmek ritkán tapasztalt mértékű megemelkedésére számítanak a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán. A múlt héten benyújtott kérelmek számát európai idő szerint kora délután teszik közzé.

Csütörtökön az amerikai határidős indexjegyzések is negatívba fordultak, az ázsiai tőzsdék pedig vegyesen, de túlnyomó részt veszteséggel indították el a csütörtöki globális tőzsdenapot - írta az MTI.

Az európai kereskedés kezdete előtt két órával Tokió négy százalékot meghaladó veszteségben járt, a különböző sanghaji indexek fél százalék körüli mínuszt mutattak, Hongkongban egy százalékot meghaladó mértékben gyengült a tőzsdeindex, a szöuli index pedig közel egy százalékkal csúszott mínuszba.

Az európai tőzsdék szerdán még nyereséges zárással nyugtázták a kétezer milliárd dolláros támogatási programról Washingtonban létrejött megállapodást.

A páneurópai Stoxx Europe 600 index 3,09 százalék, az FTSE EuroFirst 300 index 3,27 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 3,13 százalék nyereséggel fejezte be a szerdai kereskedést. Londonban 4,45 százalék nyereséggel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,79 százalékkal, a párizsi CAC-40 4,47 százalékkal emelkedett. Milánóban 1,74 százalék, Madridban 3,35 százalék indexemelkedéssel fejezték be a szerdai kereskedést a tőzsdék.

Az olaj és gázipari ágazat papírjai hat százalékkal erősödtek szerdán, a vegyipari papírok pedig fél százalékkal gyengültek.

Az MTU hajtómű gyártó részvénye 14 százalékkal, az adidas nyolc százalékkal, az E.ON hat és fél százalékkal erősödött. A Volkswagen négy és fél, a BMW két és fél, a Daimler másfél százalékkal erősödött.

Az olajár háromnapi emelkedés után lefelé korrigált csütörtökön. A koronavírus-járvány miatti leállások és az utazások, a közlekedési forgalom visszaesése által okozott keresletcsökkenés hatása felülkerekedett az amerikai támogatási csomag pozitív hatásán. Olajpiaci becslések szerint a koronavírus-járvány következtében napi tízmillió hordós, a globális olajfelhasználás tíz százalékára rúgó keresletcsökkenésre lehet számítani.

A globális kereskedelemben két órával az európai piacok nyitása előtt a Brent nyersolaj ára 0,44 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 27,27 dolláron, a WTI ára 1,35 százalékkal 24,16 dollárra csökkent.

Az euró 0,28 százalékkal erősödött 1,0910 dollárra, az arany spot ára 1,03 százalékkal 1600,53 dollárra csökkent unciánként.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!