Júliustól az Océ Software Research Kft. korábbi munkavállalói már a magyar it-nagyvállalatot képviselik. Egy külön megállapodás értelmében a 4iG műszaki szolgáltatásokat nyújt a Canon Europe digitális szolgáltatásokra szakosodott csapatának. Az egyezményeket a felek már aláírták - olvasható a 4iG közleményében.

Az elmúlt években az Océ Software Research Kft. programozói jelentős kompetenciát szereztek a felhőalapú szoftverfejlesztésben és a különféle szoftverek tesztelésében. A cég nagy hangsúlyt fektetett a megfelelő utánpótlásra, saját gyakornoki programjában a legjobbaknak állást kínált. A hollandiai központú anyavállalat azonban racionalizálásról döntött, amely a magyar leánycéget is érintette - írta a 4iG. Az Océ Software Research Kft. szegedi csapatát a 4iG veszi át 27 főállású szakemberrel és 5 gyakornokkal. További 6 gyakornok pedig lehetőséget kap, hogy a program sikeres teljesítése esetén a magyar vállalatnál folytassa szakmai karrierjét.

"A 4iG számos saját, illetve partnereivel közös technológiai kutatási és fejlesztési projektben vesz részt az agráriumtól az egészségügyig, a térinformatikától a pilóta nélküli repülőeszközök területéig. A 4iG és a Canon Europe megállapodása újabb lehetőséget teremt számunkra, hogy vállalatunk nemzetközi szintéren is bemutathassa kompetenciáit, illetve a magyar mérnökök szakértelmét" - idézi a közlemény Jászai Gellértet, a 4iG elnök-vezérigazgatóját.

Az Océ Software Research Kft.-t 1995-ben alapította a hollandiai központú anyacég, az Océ N. V. (jelenleg Océ Holding B. V.), amelyet 2010-ben vásárolt fel a Canon.

A Budapesti Értéktőzsdén jelen lévő 4iG Nyrt. jelenlegi legnagyobb, 32,01 százalékos tulajdonosa az idén júniusban Jászai Gellért érdekeltségébe került KZF Vagyonkezelő Kft., 19,82 százaléka van a vállalatban Mészáros Lőrinc és felesége Konzum PE Magántőkealapjának, továbbá 9,95 százaléka a szintén Mészárosék többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt.-nek. A kisbefektetői közkézhányad 38,22 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!