Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Richter Gedeon Nyrt. és a Hikma Pharmaceuticals Plc . kizárólagos licenc megállapodást írtak alá a cariprazine közel-keleti és észak-afrikai térség (MENA régió) egyes országaiban történő forgalmazására - jelentették be a tőzsde honlapján.

A megállapodás értelmében a Richter szállítja majd a terméket, a Hikma pedig törzskönyvezi és értékesíti a készítményt a régió következő országaiban: Bahrein, Egyiptom, Jordánia, Irak, Szaúd-Arábia, Kuvait, Libanon, Líbia, Marokkó, Omán, Katar, Szudán, Szíria és az Egyesült Arab Emírségek.

A cariprazine egy innovatív atípusos antipszichotikum, amelyet bipoláris zavarokban és skizofréniában szenvedő betegek kezelésére használnak. Az IQVIA cég 2019. márciusi adatai alapján az atípusos antipszichotikumok tizenkét havi összesített forgalma a szerződésbe foglalt országokban együttesen mintegy 153 millió dollárt tett ki, erre a piacra készül a Richter.

A szerződés aláírásakor a Richter egyszeri előzetes fizetésben részesül a Hikma részéről, a termék bevezetését követően pedig bizonyos célok teljesülésekor jogosult lesz további, forgalomhoz kötött mérföldkő-bevételekre is.

Ezt a most létrejött együttműködést újabb lépésnek tekintjük azon az úton, amely a skizofréniában szenvedő betegek kezelésében a cariprazine globális elérhetőségét célozza meg - mondta el Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

Nagy örömünkre szolgál a termékpalettánk bővítését célzó együttműködés a Richterrel egy ennyire kiemelt jelentőségű terápiás területen. A központi idegrendszeri megbetegedések egyre gyakoribbak a MENA régió országaiban, és ez a partneri együttműködés lehetővé teszi, hogy a páciensek bővülő körének igényeit kielégíthessük - tette hozzá Mazen Darwazah, a Hikma alelnöke és a MENA régió elnöke.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!