Az osztrák bank elemzője az eddigi 6000 forintról 7000 forintra emelte az OTP részvényekre vonatkozó 12 hónapos célárfolyamát, az eddigi felhalmozás ajánlást változatlanul hagyva. Az elemzés kiemeli, hogy az idei évre becsült 1,11-es árfolyam/egy részvényre eső könyv szerinti értékkel, valamint az idei várható profitból számolt 9,9-es P/E hányadossal 26, illetve 11 százalékos diszkonttal forognak a bank papírjai a régiós szektortársak részvényeihez képest.

A magyar tevékenységen elérhető nyereség ugyan nyomás alatt maradhat a következő időszakban, azonban az Oroszországban, Bulgáriában és Ukrajnában elérhető magasabb kamatmarzsok miatt az elemző megemelte a várható kamatmarzs nagyságát modelljében. Ugyanakkor növelték a várható kockázati leírások mértékét is. Az Erste elemzője szerint a kockázati költségek csökkenése figyelhető meg jelenleg, nem pedig a korábban várt emelkedés.

Az bank elemzői szerint a magyar kormány és a Bankszövetség között nemrég létrejött megállapodás jelentősen csökkentette az OTP hazai tevékenységét övező bizonytalanságokat. Ugyanakkor a megállapodás hatása erősen függ majd attól, hogy hány adós vállalja majd a megállapodásban szereplő feltételeket. Kiemelik, hogy a legfontosabb kérdésben, a pénzügyi szektorra kirótt különadók ügyében még nem történt megállapodás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!