A Deutsche Bank elemzője összességében változatlanul semleges álláspontot képvisel az OTP részvények kapcsán, elsősorban a magyarországi, szabályozói oldali nyomás, valamint az orosz piacon látható profitabilitás-csökkenés következtében.

A profitkilátások a szakértő szerint nem éppen rózsásak, a makrokörnyezet javulásából eredő pozitív hatásokat ugyanis ellensúlyozhatják a további adóterhelések, valamint a fentebb említett, az orosz operációval kapcsolatos negatív tényezők. Ezek helyreállása pedig nem megy egyik napról a másikra.

A Deutsche Bank megjegyzi, az év első kilenc hónapjában nyújtott teljesítmény nem túl inspiráló, a bank továbbra is szenved az orosz piacon tapasztalható jövedelmezőség-csökkenéstől, mely egyébként tavaly a fő növekedési sztori volt.

Az OTP főbb piacain a makrofolyamatok javulása segítheti a társaságot a volumen-növekedésben, ugyanakkor az elemző hangsúlyozza, a szabályozói oldalon további kockázatok körvonalazódnak (pl. ingyenes készpénzfelvételek).

A Deutsche Bank szerint az OTP részvényei értékeltségi oldalról vonzónak tűnnek, ez, valamint a múltban látott alulteljesítés magyarázza a semleges álláspontot. A papírokra vonatkozó célár azonban módosult, az elemző a korábbi 5100 forintról 4900 forintra csökkentette fair érték becslését.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!