Emelkedéssel kezdték a hetet az európai tőzsdék. A brit FTSE 0,9, a német DAX 1,6, a francia CAC 1,27 százalékkal haladta meg hétfő reggel pénteki záróértékét. A Prudenital részvényeivel való kereskedést felfüggesztették, miután ismertté vált, hogy a brit biztosító megveheti az AIG ázsiai üzletágát. A pénzügyi szektorban ezen kívül a gyorsjelentéssel előrukkoló HSBC részvényei csökkentek 2,4 százalékkal. A chilei földrengés híre az európai piacokra is hat: a réz árfolyamának megugrásának a hatására drágultak a bányaipari vállalatok részvényei. Az Antofagasta papírjai 2,55, a Xstrata részvényei pedig 3,2 százalékkal emelkedtek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!