Áruházcseréről állapodott meg a világ második, illetve negyedik legnagyobb kiskereskedelmi csoportja, a francia Carrefour SA és a brit Tesco Plc. A ügylet keretében a Tescóhoz került tizenegy csehországi ás a szlovákiai egység, cserébe a francia társaság hat tajvani áruházat és két építési telket kap. A közel 190 millió euró tranzakció megnyerte a befektetők tetszését, mindkét cég jegyzése erősödött a bejelentés nyomán. A chipszektor iránt is komoly érdeklődés mutatkozott: az amerikai Micron Electronics ugyanis a vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be. E szektort érintette az Infineon felminősítése és a Philips, az ágazat 5-6 százalékos bővülését progosztizáló bejelentése is. Ezek után nem meglepő, hogy a Smith Barney által vételre javasolt Infineon-papírok 2,5 százalékkal, a szektortárs STMicroelectronics és az ASML papírjai is drágultak. Volt, azoban, aki veszteséggel zárta a napot, jelesül a DaimlerChrysler. A német Focus lap szerint a cég 20 százalékos részesedést kíván vásárolni a Volkswagenben, ez pedig felemás reakciót váltott ki a befektetőkből, a DaimlerChrysler papírjai estek, miközben a Volkswagen jegyzése emelkedett. A héten során 5000 pont fölé kerülő DAX 23 ponttal, 0,46 százalékkal 5044 ponton végzett, a párizsi CAC ugyancsak 0,46 százalékkal 4600 pontra erősödött, míg a londoni Footsie 5745 ponton stagnált.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!