Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Le akarja váltani a CIG Pannónia vezetőségének egy részét az Opus Global - ez derül ki a abból a részvényesi indítványból, amelyet hétfőn tettek közzé a tőzsde honlapján. Ez alapján az Opus Global Nyrt. mint a társaság legalább 1 százalékos szavazati joggal rendelkező részvényese rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte a társaság egyes felügyelőbizottsági, auditbizottsági és igazgatósági tagjainak visszahívása, és helyettük új tisztségviselők választása céljából. A CIG Pannónia igazgatósága a kötelező törvényi rendelkezéseknek megfelelően 8 napon belül dönt a közgyűlés összehívásáról.

A Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó érdekeltségébe tartozó Opus Global két évvel ezelőtt szállt be a biztosítóba, akkor még a Konzumon keresztül, amely azóta beolvadt az Opusban. Amikor tavaly ősszel kiderült, hogy a CIG Pannónia nehézségekkel néz szembe egy olaszországi hamis viszontbiztosítási szerződésnek köszönhetően, az Opus azonnal közölte, hogy inkább kiszállna a biztosítóból, minthogy tőkével segítse ki.

A biztosító vagyonbiztosításokkal foglalkozó leánycégének (EMABIT) a tőkehelyzete valóban megrogyott, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fel is szólította a társaságot ennek a rendezésére. A társaság végül úgy állította helyre a tőkehelyzetét, hogy számos üzletágát eladta az Aegonnak. Az MNB múlt pénteken közölte, hogy elfogadta a CIG Pannónia EMABIT szavatolótőke-helyzetének helyreállítására vonatkozó tervét, de további 500 millió forintnyi többlettőke-követelményt is előírt a cég számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!