Rendkívüli közgyűlést tartott december 21-én a CIG Pannónia. A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot, hogy a társaság tőkéjének csökkentése érdekében 23 607 065 db "A" sorozatú dematerializált törzsrészvényt vásároljon az eredeti határozatban foglalt feltételekkel.

A saját részvény vásárlása az SII követelményeknek való megfelelést nem akadályozhatja. A felhatalmazás időtartama a 2019. évi rendes közgyűlési határozat meghozatalának napjától számított 18 hónap.

A közgyűlés felhatalmazza az igazgatóságot arra is, hogy a saját részvény vásárlásához szükséges fedezet biztosítása érdekében a társaság alaptőkéjét módosítsa. A módosítás kiterjed az alaptőke növelésére és csökkentésére, azzal, hogy az alaptőke mértékét úgy kell meghatározni, hogy a saját részvény vásárlásához szükséges ellenértéket az osztalékként kifizethető vagyon terhére a társaság ki tudja fizetni.

Eredetileg lett volna még egy napirendi pont, amit azonban tegnap visszavont a biztosítótársaság menedzsmentje. Egyelőre mégsem vásárolják vissza az Opus tulajdonában lévő részvényeiket és nem adják el Opus-részvényeiket: a CIG Pannónia és az Opus egyaránt arról tájékoztatta a portfoliot, hogy a tranzakcióról szóló tárgyalások még nem fejeződtek be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!