Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A biztosítási díjbevétel 6,27 milliárd forint volt január-márciusban, 19 millió forinttal haladta meg a tavalyi első negyedévit. A nem-életbiztosítási üzletág 10 százalékkal növelte díjbevételét az előző év azonos időszakához képest, az életbiztosítási szegmens tavalyi első negyedéves díjbevételének 94 százalékát érte el.

Az életbiztosítási üzletágban az új szerzés 1,18 milliárd forint volt, 55 százalékkal haladta meg a tavalyi első negyedéves új szerzés mértékét.

A befektetések bevétele 3,59 milliárd forint volt a tavalyi első negyedévi 187 millió forint után.

A jelentés szerint az adózott eredmény csökkenéséből 71 millió forintot magyaráz a részvényopciós programból származó kötelezettségek átértékelési különbözete a Cigpannonia-részvény árfolyammozgásainak következtében, 15 millió forint a Pannónia Pénzügyi Közvetítő Zrt. indulását követő első negyedéves veszteség, ezen kívül az idei első negyedévben az MKB-Pannónia Alapkezelőből a csoportra jutó nyereség 17 millió forinttal kevesebb lett, mint tavalyi év azonos időszakában.

A tavaly novemberben alapított leányvállalat, a CIG Pannónia Pénzügyi Közvetítő Zrt. (PPK) - amelyben a csoport részesedése 95 százalék -, függő ügynökként kezdte meg a biztosítási- és pénzügyi közvetítési tevékenységét az év elején. A közvetítő cég jelenleg 162 regisztrált biztosítási tanácsadóval rendelkezik, az első negyedévben 49 millió forint állománydíjú biztosítást értékesített és áprilisban a hitelközvetítői tevékenységét is megkezdte - írta a jelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!