A felek idén október 7-én írták alá a szerződést, amelynek értemében a Versicherungskammer Bayern értékesítette a két MKB-biztosítóban meglévő részesedését. Az ügyletet december 22-én engedélyezte a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal is jóváhagyta.

Az MKB Életbiztosító Zrt. és az MKB Általános Biztosító Zrt. szerdán tartotta közgyűlését, ahol megválasztották - a Magyar Nemzeti Bank vonatkozó engedélyének függvényében és hatályával - a társaság és leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. által kijelölt új vezető tisztségviselőket.

QP | Quality Placement

A közgyűlés az MKB Életbiztosító Zrt.-ben Kádár Gabriellát (képünkön), az MKB Általános Biztosító Zrt.-ben pedig Busa Zoltánt választotta meg első számú vezetőnek.

A korábbi tájékoztatás szerint a CIG két biztosítójának bruttó díjbevétele 18,3 milliárd forint volt 2015-ben, míg az MKB biztosítóké 9 milliárd. A CIG társaságok csaknem 2 milliárd forintos bruttó működési költség mellett 775 millió forint adózott eredményt realizáltak, ezzel szemben a megvásárolt cégek költségei 2,7 milliárd forintot tettek ki, és 350 millió forint veszteséget könyveltek el. A CIG- és az MKB-biztosítók megközelítőleg azonos, 113 és 120 alkalmazottal működnek.

A felvásárlás mellett szól, hogy az MKB biztosítók főként tradicionális és kockázati termékeket adnak el, ezzel kiegyensúlyozzák majd a CIG Pannónia unit-linked túlsúlyos portfólióját, egészségesebb termékpalettát eredményezve.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 215 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 214, a legalacsonyabb 140 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!