A harmadik legnagyobb amerikai bank bevétele a december végével záródott három hónapban 17,1 milliárd dollár volt, 2 százalékkal kisebb az egy évvel korábbinál.

Szakértők nagyobb, 17,6 milliárd dolláros negyedéves bevételre számítottak.

A bank egyszeri tételek nélküli adózott eredménye 4,2 milliárd dollár, részvényenként 1,61 dollár lett az egy ével korábbi 3,7 milliárd dollár, részvényenként 1,28 dollár után.

A szakértői várakozások átlagában kisebb, 1,55 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény szerepelt a negyedik negyedévre.

A Citigroup hétfőn arról is jelentett, hogy a tavalyi adózott eredménye 18 milliárd dollár lett 72,9 milliárd dollár bevétel mellett. Egy évvel korábban az adózott eredménye jóval kisebb, 6,8 milliárd dollár volt, és a bevétele is szerényebb volt, 72,4 milliárd dollár.

A Citigroup árfolyama a New York-i tőzsde hétfői korai kereskedésében mintegy 1,6 százalékos mínuszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!