BUX
38240

Clintont támogatta, Trump alatt viszont bevásárolt a guru

Bár Hillary Clinton kampányát támogatta, a Trump-rallyból sem akart kimaradni a jelek szerint Warren Buffett. Összesen 12 milliárd dollárért vett részvényeket a választás óta.

Lovas-Romváry András, 2017. január 31. kedd, 15:12

Bőkezű támogatója volt Hillary Clinton kampányának a milliárdos befektető Warren Buffett, ennek ellenére Trump győzelme óta régóta nem látott mértékben kezdett el cége részvényeket vásárolni. Egy a Bloombergen idézett interjúban elmondta, hogy a választások óta összesen 12 milliárd dollár értékben vásárolt részvényeket cége, a Berkshire Hathaway. Az év első kilenc hónapjában mindössze 5,2 milliárd dollárt költött ilyen célra, 2010-ben pedig összesen 10 milliárdot.

Buffett az interjúban nem kívánt belemenni annak részleteibe, miért vettek ilyen sok részvényt, de elmondása szerint a döntést jórészt ő hozta meg. Korábban már többször is jelezte, ő bízik az amerikai gazdaság hosszabb távú kilátásaiban, függetlenül attól, hogy ki nyeri majd meg az elnökválasztást. Szerinte az amerikai gazdaságtól Trump által remélt 4 százalékos kibocsátás-növekedés túlzónak tekinthető, azonban úgy véli, már 2 százalék is csodákra lenne képes.