A Coca-Cola eredményén még nem látszik a koronavírus-csapás

A vártnál jobban sikerült a Coca-Cola első negyedéve, de a folyó negyedévre nézve súlyos csapást jelent, hogy a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak a vállalat bevételeinek mintegy felét biztosító éttermek, színházak és egyéb intézmények - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2020. április 21. kedd, 17:37
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kedden közzétett gyorsjelentés adatai szerint a világ legnagyobb üdítőital-gyártójának nettó működési bevétele éves összevetésben 1 százalékkal 8,6 milliárd dollárra csökkent a március 27-ével végződött három hónapban. Elemzők 8,25 milliárd dollárra számítottak.

Az atlantai székhelyű vállalat működési eredménye 2 százalékkal 2,38 milliárd dollárra csökkent, míg a részvényesekre jutó nyeresége 65 százalékkal 2,77 milliárd dollárra, részvényenként 64 centre emelkedett.

Az egyszeri tételek leszámításával kalkulálva (non-GAAP) az egy részvényre jutó nyereség 51 centet tett ki, meghaladva az elemzők által várt 44 centet. A 2,45 milliárdos működési nyereség ugyancsak nagyobb volt az elemzők által várt 2,25 milliárd dollárnál.

A Coca-Cola arra számít, hogy a járványnak az üzletmenetre gyakorolt hatása átmeneti lesz, és az év második felében fokozatosan javul a helyzet. A bizonytalanságok miatt azonban jelenleg nem tudnak megalapozott előrejelzéssel szolgálni az év egészére vonatkozó pénzügyi és működési eredményekről.

A New York-i tőzsde elektronikus kereskedésében nyitás előtt egy órával enyhe, fél százalék körüli pluszban állt a Coca-Cola árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK