Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kriptovaluta tőzsdei és szolgáltató cég múlt szerdán kapott értesítést az SEC-től,az Egyesült Államok piacfelügyelő szervétől, amely szerint a szabályozó be akarja perelni a Coinbase-t a Coinbase Lend nevű terméke miatt – írja a CNBC.

A Coinbase részvényei 3 százalékot estek a szerdai kereskedésben.

Paul Grewal jogi vezető jelezte, hogy a vállalatot a fenyegetés meglepte, figyelembe véve az elmúlt hat hónapot, ami alatt többször kereste az együttműködés lehetőségét a szabályozó ügynökséggel. Vezérigazgatója, Brian Armstrong azt állítja, hogy amikor Washingtonba utazott májusban, az SEC "megtagadta", hogy találkozzon vele.

Ez a látogatás nem sokkal azután történt, hogy a Coinbase lett az első nyilvánosan kereskedett kriptotőzsde, és körülbelül egy hónappal azután, hogy Gary Genslert megerősítették a SEC elnökeként.

- Elkötelezettek vagyunk a törvény betartása mellett. Néha a törvény nem világos. Ha az SEC tisztázza a helyzetet, követni fogjuk az iránymutatását - mondta Armstrong.

A szóban forgó termék számlázása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 4 százalékos éves százalékos hozamot szerezzenek egy úgynevezett stablecoin (USD Coin) alapon azáltal, hogy lehetővé teszik a Coinbase számára, hogy ezeket az alapokat ellenőrzött hitelfelvevőknek kölcsönadja.

A Coinbase támogatja az USD Coin-t, és garantálja, hogy mindig 1 dollárért váltható be. A magas kamatozású számlák népszerűvé váltak a kripto felhasználók körében, az olyan vállalatok, mint a BlockFi és a Gemini hasonlóan magas hozamot kínálnak a stablecoin és más kriptovaluta egyenlegeken.

A termék bevezetését elhalasztották, legalább októberig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!