Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A CoinBurp a múlt héten közölte, hogy 6 millió dollárt gyűjtött össze, hogy platformot építsen a nem helyettesíthető tokenek (non-fungible token, NFT-k), azaz digitális eszközök vásárlására és eladására, amelyek sok befektető érdeklődését kiváltottták, de a kockázatok miatt aggódó szabályozók is vizsgálják őket. A NFT-k olyan egyedi kriptovaluta-elemek, amelyek a blokklánc technológiának köszönhetően teljesen beazonosíthatók. Hasonlóan a bankjegyeken lévő sorszámokhoz, itt minden token beazonosítható a meta-adatok révén. Lényegében olyan szerepet töltenek be, mintha valaki kölcsönkérné az autónkat: mi az eredeti autónkat szeretnénk visszakapni, nem egy hasonlót, akár ugyanolyan típusút és korút. Jelentősége ennek digitális műalkotásoknál lehet.

"A cég még nem rendelkezik teljes körű FCA regisztrációval a pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása és a pénzátutalások (a fizető félre vonatkozó információk) szabályozása terén ... de benyújtotta a regisztrációs kérelmet az FCA-hoz" - áll az FCA közleményében a Reuters szerint.

Bár a CoinBurp szerepel az FCA ideiglenes regisztrációs nyilvántartásában, ez nem teszi lehetővé, hogy bármely cég azt állítsa, hogy az FCA nyilvántartásba vette vagy engedélyezte. "Bár az ilyen státusszal rendelkező cégek továbbra is folytathatják a kereskedelmet, az ilyen cégeket és személyzetüket még nem értékeltük alkalmassági szempontból, és még nem határoztuk meg a pénzmosásról szóló rendeletek alkalmazásában való alkalmazásukat" - közölte az FCA.

Az FCA nyilatkozata a legújabb a felügyelő hatóság figyelmeztetéseiben a fogyasztók felé, hogy elveszíthetik minden pénzüket a kriptoeszközökben. Júniusban a brit felügyelet azt mondta, hogy a Binance, a világ egyik legnagyobb kriptopénz-tőzsdéje nem folytathat semmilyen szabályozott tevékenységet, és figyelmeztetést adott ki a fogyasztóknak a platformmal kapcsolatban, amely azóta világszerte egyre nagyobb szabályozási ellenőrzés alá kerül.

A kriptodevizák jövőjéről ebben a cikkünkben olvashat részletesen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!