Concorde: az OMV maga alatt vágta a fát

A Concorde elemzője szerint az OMV ezzel a szándéknyilatkozattal maga alatt vágta a fát.
NAPI Online, 2007. szeptember 25. kedd, 13:17
Fotó:

A kormány és a Mol csak még jobban össze fog zárni az OMV előtt, egyrészt így a lex Mol megszületésének esélye is lényegesen nagyobb lesz, másrészt a Mol nekidurálja magát és a maradék 10 százalékot most már gyorsan megvásárolja, bár vélhetően még sietnie sem kell, az OMV-nak nincsenek túl jó esélyei a feltételeinek megvalósítása terén - vélekedett az elemző.

A legvalószínűbb szcenáriónak azt tartja a Concorde, hogy a Mol a következő napokban (hetekben) ismét nekiesik a részvényeknek és a piacon nagyütemben vásárolja.

Ami talán inkább lehetett az OMV célja, hogy ráirányítsa Brüsszel figyelmét a Magyarországon zajló - az EU alapszabályaival meglehetősen ellentmondó - protekcionista folyamatokra. Ilyen a Mol esetén még mindig életben levő, állami elsőbbségi részvény, ami bújtatott aranyrészvénynek tekinthető, hiszen a 10 százalékos korlát eltörléséhez ezen részvény tulajdonosának jóváhagyása szükséges, valamint természetesen protekcionista a jelenleg alakulóban levő lex Mol is. Ugyanis, ha már konkrét érdekeket sértenek ezek a magyar találmányok, akkor talán az EU is határozottabban lép majd fel ellenük, gondolhatja az OMV.

A keddi OMV-Mol-sztori összefoglalója itt olvasható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK