Concorde: közel 50 százalékot kereshetsz az OTP részvényeken

Az OTP részvényekbe a piac a 3000 forint körüli árszinteken hosszú távra beárazta a jelenlegi negatív egyszeri tételeket, így egy esetleges IMF-megállapodás nyélbe ütését követően, például a különadó csökkentésével illetve esetleges kivezetésével az OTP papírok felülteljesítővé válhatnak. A Concorde ezért fenntartja felülsúlyozási ajánlását, 2012 év végi célárukat pedig 4400 forintban határozták meg, amely a jelenlegi piaci árhoz képest közel 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent.
portfolio.hu, 2011. december 14. szerda, 16:44
Fotó: Napi.hu

A Concorde számításai alapján az OTP idén 109 milliárd forintos nettó profitot érhet el, ez részvényenként 397 forintot jelent. Idén azonban több egyszeri tétel is terheli a bank eredményét, az OTP 29 milliárd forintnyi bankadót fizet be, a devizaalapú jelzáloghitelek kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztése pedig közel 40 milliárd forintos veszteséget okoz 2011-ben. Ha ezektől az egyszeri tételektől megtisztítjuk az eredményt, akkor részvényenként 644 forintot kapnánk, amely 62 százalékkal magasabb, mint az egyszeri tételekkel számított érték.


A 3000 forint körüli részvényárfolyamon a piac valószínűleg már hosszú távon is beárazta a negatív hatásokat, egy esetleges IMF megállapodás azonban új helyzetet hozna. Amennyiben a kormány a megállapodásra törekszik az IMF-fel, akkor EU-kompatibilis gazdaságpolitikát kellene alkalmaznia, ez pedig nem lenne összeegyeztethető a jelenlegi mértékű bankadóval vagy a jelenleg is futó végtörlesztési programmal.

Mivel a Concorde véleménye szerint a fentebb említett negatív hatásokat már hosszú távra is beárazta a piac, amennyiben ezek kivezetésre kerülnek, az OTP könnyen felülteljesítővé válhat. A Concorde továbbra is felülsúlyozásra ajánlja az OTP részvényeket, 2012-es év végi céláruk 4400 forint.

 


 


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

elmufioka, 2011.12.15 01:31

Nos...
Amikor egy ilyen jól hangzó hír kering, és még az a szó is benne van, hogy "kereshetsz", na olyankor szoktak a keselyűk... khm, bocsánat, brókerek vérszemet kapni, és a vége az, hogy az illető papírra az anyja sem ismer rá, úgy helyben hagyják. Hízelgő a Concorde becslése, de biztos örülünk? Kell ez nekünk? Remélem...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html