Credit Suisse: vásároljunk OTP-részvényt!

A Credit Suisse újra felvette portfoliójába az OTP-részvényt, ami tavaly november közepén kiebrudalt onnan.
NAPI Online, 2006. március 24. péntek, 16:06
Fotó:

A bank elemzője szerint az OTP egyre nagyobb szerepet vállal a deviza alapú jelzáloghitelezés piacán, valamint egyre nagyobb hangsúlyt fektet fogyasztói hitelállomány bővítésére, aminek hatására az OTP marzsai várhatóan kitágulnak majd. A szakértő becslése szerint a magyar bank hitelezési tevékenysége 20 százalékos bővülhet az idén - írja ismerteti az elemzés főbb megállapításait a Concorde Call.

A Credit Suisse 705 forintos OTP egy részvényre jutó eredményprognózisa (EPS) alapján az OTP 10,8-as előremutató P/E-n (ár/nyereség mutató) forog, ami a közép-kelet európai régióban alacsony értéknek mondható. Összességében a befektetési bank a jelenleg 7750 forinton forgó bankpapírok célárfolyamát 8650 forintban határozta meg és ajánlása továbbra is felülteljesítés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK