Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A DJIA 8 ponttal 9958 pontra mérséklődött, míg az S&P 500 mutatója 2 ponttal 1095 pontra esett vissza, a Nasdaq ezzel szemben 11 ponttal 1923 pontra nőtt. A kereskedés kezdetén némileg megnyugtatta a befektetőket, hogy az irányadó amerikai könnyűolaj jegyzése a 21 éves csúcs alatt megpihent, ám ahogyan az ár ismét lendületet vett, úgy váltottak gyengülésbe a tengerentúli tőzsdemutatók. A Reuters által idézett olajpiaci kereskedők szkeptikusan fogadták a szaúdi kitermelésnövelési terveket, különösen annak fényében, hogy több OPEC-tagország közölte, ők nem sietnének a kínálat bővítésével. A börze fejleményeit befolyásoló vállalati hírek közül a tőzsdézők kedvezően fogadták az Alcoa egymilliárd dolláros, évi negyedmillió tonna kapacitású trinidadi alumíniumkohó-beruházásról szóló bejelentését. Jó hírekkel szolgált a Wal-Mart Stores is: a kiskereskedelmi óriás megerősítette forgalomnövekedési prognózisát. A Caterpillar árfolyama komoly lendületet vett, a Boeing-papírok ázsióját pedig a CSFB felminősítette javította. Az Andy Warhol révén a művészet világában sem ismeretlen Campbell Soup részvényei a vesztes oldalra kerültek, a konzervlevesgyártó ugyanis a folyó negyedévre profitcsökkenést jelzett előre. A dohánycégek részvényei meredek lejtőre kerültek, miután egy friss szövetségi bírósági ítélet elutasította a társaságok igényét, amellyel az érintettek az amerikai kormány által kiszabható 280 milliárd dolláros büntetéstömeg korlátozását igyekeztek elérni. A szóban forgó per szeptemberben indul, a jogi procedúrát még a Clinton-adminisztráció kezdeményezte 1999-ben. Az állam mint felperes azt állítja, hogy a dohánygyártók konspiratív módon az ötvenes évektől kezdve szándékosan megtévesztették a közvéleményt a dohányzás egészségügyi kockázatait illetően. Az amerikai fizetőeszköz erősödött hétfőn, az euró jegyzése 1,20 dollár alá, a jenkurzus a 113-as szint közelébe került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!