A hétfői napot 19 067 ponton fejezte be a BUX index, ez 0,2 százalékkal volt magasabb a múlt pénteki értéknél. A forgalom átlagos volt, de az OTP mellé felzárkózott a Mol 2,3 milliárdnyi üzletkötéssel és a Richter közel 1,5 milliárddal.

A vezető részvények többsége javítani tudott a nap végére, a pénteken a Dana Gas eladása miatt nagyot eső Mol fél százalékkal 17 685 forintig kapaszkodott vissza. A nap első felében sokkal magasabban is jártak az olajpapírok, a napi csúcs 17 900 forint körül volt. Az OTP a kereskedés végére 0,6 százalékkal 4700 forintig drágult, míg a Magyar Telekom 412 forintos jegyzése 412 forinttal volt magasabb a múlt péntekinél.

A gyógyszergyártók közül a Richter volt a középpontban, hiszen a kereskedés második felében hirtelen zuhanni kezdett az árfolyam. Néhány percig közel 7 százalékos mínuszban is volt annak ellenére, hogy semmilyen hír nem jelent meg a társasággal kapcsolatban, kereskedők szerint automatikus stop-hullám aktivizálódott. Erre utal, hogy a nap végére 36 300 forintig jött vissza az árfolyam, ami már csak 1,9 százalékos mínuszt jelentett. A szektortárs Egis eközben 1,2 százalékkal 18 240 forintig erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!