Csak a Richter húzta fel Budapestet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 200,15 pontos, 0,50 százalékos csökkenéssel, 39 475,61 ponton zárt kedden.
K. Kiss Gergely, 2018. december 18. kedd, 18:29
Fotó: Shutterstock

A részvénypiac forgalma 10,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek kifejtette, hogy az amerikai piacok hétfőn többéves mélypontra estek, ezzel párhuzamosan az ázsiai piacok is gyengélkedtek. Mindez hatással volt az európai kereskedésre.

Az amerikai piacok a nyitásban már visszapattantak, ugyanakkor gyenge képet mutattak az európai tőzsdék, amellyel a magyar piac is párhuzamosan mozgott. Az OTP és a Mol voltak a nap "szenvedő alanyai", pozitív meglepetést a Richter nyújtott - tette hozzá.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1 csatornán szintén azt emelte ki, hogy továbbra sem volt jó a hangulat a nemzetközi börzéken, a DAX index veszített értékéből, és a magyar részvényindex is mínuszban zárt.
Az üzletkötő kiemelte, hogy a vezető részvények közül kedden a legnagyobb mértékben az OTP esett, a Mol is rosszul szerepelt, a Magyar Telekom záróára a hétfőihez képest nem változott, az egyetlen jól teljesítő papír a Richter volt.

A Mol 22 forinttal, 0,71 százalékkal 3058 forintra csökkent, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 180 forinttal, 1,54 százalékkal 11 480 forintra esett, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 441 forintot ért, forgalma 626,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 2,10 százalékkal 5580 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3707,86 ponton zárt kedden, ez 63,72 pontos, 1,69 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK