Hétfőn felülteljesített a BUX az európai tőzsdeindexekhez képest, a kedvező hangulatban minden vezető részvény emelkedett, bár a forgalom alacsony volt a magyar tőzsdén. Kedden viszont növekvő forgalom mellett mínuszban zárt a hazai tőzsdeindex, a vezető papírok közül erősödni csak a Magyar Telekom tudott.

Szerdán a kedvező nemzetközi hangulatban jelentősen emelkedett a BUX, bár relatív alacsony forgalom mellett; a budapesti börzét az OTP húzta, a Mol és a Richter kis pluszban zárt.

Csütörtökön kis csökkenéssel, de európai összevetésben jól teljesített a BUX, a vezető részvények is jobb napot zártak, mint a kontinens más nagy kibocsátói. A Magyar Telekom jelentősen erősödött, és pluszban zárt a Mol is. A hét utolsó kereskedési napján is mínuszban zárt a magyar tőzsde, bár piacmozgató hírek nem érkeztek. A BUX-ot főként a Richter húzta le, de a Magyar Telekom is erősen mínuszba fordult.

  • A héten a vezető részvények közül a legnagyobb mértékben, 3,36 százalékkal az OTP erősödött, a papír 11 370 forinton zárt pénteken, 30,14 milliárd forintos heti forgalom mellett.
  • Jól teljesített a Magyar Telekom is, árfolyama 2,75 százalékkal emelkedett. A részvény 374 forinton fejezte be a kereskedést pénteken, heti forgalma 1,58 milliárd forint volt.
  • A Mol árfolyama 0,07 százalékkal nőtt, a részvény a héten 5,62 milliárd forintos forgalmat ért el, pénteken 2690 forinton zárt.
  • A Richter 2,84 százalékkal gyengült a héten, pénteken 8220 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 7,59 milliárd forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3676,79 ponton zárt a héten, ami 22,80 ponttal, 0,62 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!