A szerdai kereskedést 8143 ponton fejezte be a német DAX index, ez egy százalékkal volt alacsonyabb az előző napi értéknél. Londonban az FTSE index 0,65 százalékkal gyengült, míg a francia CAC-40 0,4 százalékos lecsorgást mutatott. Az eurózóna perifériáján felemásra sikerült a nap, hiszen a milánói FTSE MIB 1,6 százalékos esésével a legnagyobb vesztes lett, a madridi IBEX 35 viszont 0,4 százalékkal feljebb tudott kapaszkodni.

A piacok továbbra is amiatt idegesek, hogy május végén Ben Bernanke Fed-elnök a havi 85 milliárd dolláros kötvényvásárlási program közeli lezárására utalt, ami meglepte a befektetőket. A Marketwatchnak nyilatkozó szakember szerint az tudná újra pozitív irányba fordítani a hangulatot, ha Bernanke leszögezné, hogy a közeljövőben nem tervezik a program leállítását.

A német piac egyik nagy vesztese a Volkswagen volt miután az autógyár bejelentette, hogy közel 26 ezer autót hív vissza Ausztráliában. A részvények 2,5 százalékos eséssel reagáltak a hírre. Tíz százalékkal feljebb ugrott viszont a Kabel Deutschland árfolyama, mivel a Vodafone hivatalosan is bejelentette, hogy ajánlatot készül tenni a legnagyobb német kábelszolgáltatóért. A brit telekomcég részvényesei nem fogadták jól az ötletet, 5,7 százalékot bukott a papír. A pénzügyi szektornak sem ment jól Londonban, hiszen a Barclays 2,9 százalékkal, míg a Lloyds Banking 1,3 százalékkal lett olcsóbb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!