A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 71,33 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 21 964,72 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen üzletkötője elmondta: nagyon alacsony volt a forgalom szerdán, ennek megfelelően érdemi elmozdulás nem volt a magyar piacon. Hozzátette: a magyar kereskedés ismételten immunis volt a nyugat-európai és a vezető amerikai indexek mozgásaira, a pozitív hangulat ellenére negatív eredményt ért el a BUX.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója szintén úgy véli, nincs különösebb oka a BUX-index szerdai csökkenésének. Nagy piacmozgató hírek nem voltak, a délelőtti rosszabb hangulat a német állampapírpiac kisebb hozamemelkedésének következménye volt, délutánra azonban elindultak az árfolyamok fölfelé.

A Mol 170 forinttal, 1,16 százalékkal 14 440 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 21 forinttal, 0,39 százalékkal 5420 forintra erősödött, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,94 százalékkal 423 forintra esett, forgalma 564,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,05 százalékkal 4421 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1591,54 ponton zárt szerdán, ez 2,58 pontos, 0,16 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!