A nap hírét a Phiips szolgáltatta, a holland társaság bejelentette, kiszervezi a gyengélkedő félvezető-üzletágat. A bejelentést üdvözlő piaci szakértők szerint elképzelhető, hogy a Philips tőzsdére viszi, eladja vagy más céggel összevonja ezt a divíziót. A befektetőknek is tetszett a hír, a Philips árfolyama jelentősen emelkedett. Ezt követően a brókercégeké volt a főszerep: a brit reklámcsoport, a WPP a Credit Suisse First Boston, a CadburySchweppes pedig a JP Morgan leminősítése miatt került lejjebb. Utóbbi cégek mellett a bányaszektor kiábrándító teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a londoni irányadó mutató, a Footsie 0,5 százalékkal gyengült. Párizs és Frankfurt jobban szerepelt, előbbi stagnált, utóbbi pedig 0,2 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!