Hétfőn délelőtt így túl nagy elmozdulások nem voltak, és a forgalom is nagyon alacsony maradt - mondta el a Napi Gazdaságnak Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Délután Orbán Viktor nyilatkozatára gyengült egy kicsit a forint, miután a miniszterelnök azt mondta, nincs szükség az országnak újabb hitelmegállapodásra. A forint ennek hatására anapközbeni 283,50 körüli szintről 284 forint fölé is benézett, ez azonban nem tartott sokáig, és ismét visszaért kicsivel a 284 forintos szint alá. Mivel eközben a svájci frank is erősödött az euróval szemben az 1,3015-ös szintre a forinttal szemben is sokat veszített napközben értékéből a forint. A nap eleji 216 forint körüli szintekről ugyanis 218,50 forintra erősödött a svájci frank. Az euró/dollár keresztárfolyam nem sokat változott szinte egész nap az 1,27-es szint körül forgott. Így nagy változás a dollár forint árfolyamában sem volt, délután 223,40 környékén kereskedtek az amerikai devizával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!