A csak erős nagyítóval látható tengerentúli erősödés jótékonyan hatott a nyugat-európai tőzsdékre, bár az FTSE–100 így is minimális, 0,05 százalékos veszteséggel 4 357,70 ponton zárt. Az európai autópiac júniusi növekedése és az olajárenyhülés nyomán keresettek lettek az autógyártók részvényei. A hétfői nagy vesztesek, a félvezetőgyártók - a frankfurtban jegyzett Infineon kivételével - felfelé korrigáltak, miután a Philips közölte: nyeresége a vártnál nagyobb ütemben nőtt, a chipeladások és a fogyasztói elektronikai cikkek forgalmának bővülésének köszönhetően. A CAC-40 ezzel együtt egytized százalékkal 3 656,18 pontra emelkedett, a DAX pedig negyed százalékkal 3 903,88 pontra javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!