Csak 2000 forintot ér az OTP a UBS szerint

Nem lát érdemi változást az OTP életében a svájci UBS elemzője, aki szerint a magyar bankpapír továbbra sem ér többet 2000 forintnál. A jelenlegi 4000 forint feletti ár mellett így nem csoda, ha az elemző eladást javasol a magyar bankpapír esetében.
NAPI, 2009. augusztus 17. hétfő, 12:44

Az elemző ugyanakkor megemelte a 2009-es EPS előrejelzését 21 százalékkal, ugyanakkor a 2010-es és a 2011-es várakozás maradt 168, illetve 389 forinton.

Közép-Kelet Európa a stabilizálódás fázisába lépett ugyan, azonban az OTP esetében a gyors feltámadást árazták be a piacok, ami túl optimista - derül ki a UBS elemzéséből A UBS fenntartja azt a korábbi elképzelését is, hogy a devizahitelek magas aránya továbbra is nagy gondot okoz a bankoknak, ezért elképzelhetőnek tartanak részvénykibocsátást, ami a részvények hígulását okozhatja.

Az elemző arra is felhívja a figyelmet, hogy a a bankok az újratárgyalt hiteleket általában nem szerepeltetik a rosszhitel statisztikáikban (NPL), pedig ezek nagy része még bedőlhet az elkövetkező időszakban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK