Az eurót és a svájci frankot a hétfő estivel gyakorlatilag megegyező árfolyamon, 317,32, illetve 292,87 forinton jegyezték kedd reggel hét órakor a bankközi piacon. A forint a dollárral szemben 0,3 százalékkal erősödött kedd reggelre az előző esti árfolyamához képest. Reggel 287,70 forinton jegyezték. Az euró 0,2 százalékkal 1,1027 dollárra erősödött kedd reggelre.

Kedden kamatdöntő ülést tart az MNB monetáris tanácsa (MT). Piaci elemzők nem számítanak az 1,35 százalékos jegybanki alapkamat megváltoztatására. Az MNB júliusban csökkentette 15 bázisponttal a jelenleg is érvényes rekordalacsony szintre az alapkamatot.

A jegybank elnöke hétfőn az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti fórumán tartott beszédében úgy vélte, hogy az alapkamat aktuális szintje és a laza monetáris kondíciók tartós fenntartása a tervezett mértékben ösztönzi a reálgazdaságot és támogatja az inflációs cél középtávú elérését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!