Csak a háromhónapos DKJ hozama csökkent

A másodlagos állampapírpiacon a mai napon a referenciahozamok szinte minden futamidőben emelkedtek 3-8 bázisponttal - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Ádám Viktor, 2002. május 27. hétfő, 16:17

A háromhónapos diszkontkincstárjegy (DKJ) esetében viszont 4 bázisponttal csökkent a benchmark. A legnagyobb, 8 bázispontos emelkedést a 10 éves futamidejű kötvényeknél regisztrálták.
Ezen a héten háromhónapos DKJ, valamint a 2005/H és 2017/A államkötvények aukcióit tartja az ÁKK Rt. A meghirdetett mennyiség a DKJ-ből 20 milliárd, a 3 éves kötvényből 30 milliárd, a 15 éves kötvényből pedig 15 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK