A BÉT irányadó indexe a nyitás után lejtőre került, s a nap során nem is tudott javítani. Bár a nap végére sikerült némi erőt gyűjteni, ez is csak arra volt elég, hogy a 22 086 pontos napi mélypontról záráskor azért közel 150 ponttal magasabban álljon, ami még így is másfél százalékos visszaesést jelent az előző naphoz képest. A mínuszért leginkább az OTP volt a felelős. A bankpapír több mint 3 százalékkal csökkent, és 7130 forinton fejezte be a napot a napot. A Richter és a Magyar Telekom is lefelé húzta a mutatót, mindketten egy százalék feletti mínusszal járultak hozzá A BUX gyengüléséhez. Az említett papírokkal szemben a Mol piacán nyoma sem volt a pesszimizmusnak. A társaság részvényinek árfolyama az olajár emelkedése miatt feljebb került: az OTP-vel nagyjából megegyező 8,4 milliárd forintos forgalomban 20 485 forintra, azaz mintegy egy százalékkal drágultak a papírok. A nap vesztese cím az Egisnek jutott az 5 százalékot meghaladó zuhanás miatt, de más kisebb forgalmú papírokat sem kímélték az eladók, ennek főként a Synergon és a Fotex részvényesei voltak a kárvallottjai.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!