Csak a Mol gyengült

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 4,58 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 32 481,29 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
Szász Péter, 2017. január 31. kedd, 18:10
Fotó: Napi.hu

A Mol 70 forinttal, 0,34 százalékkal, 20 250 forintra gyengült, 2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 9 forinttal, 0,10 százalékkal, 8825 forintra erősödtek, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 513 forintot ért, forgalma 786 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 12 forinttal, 0,19 százalékkal, 6183 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en elmondta: a német DAX index 0,9 százalékkal csökkent, és a tengerentúlon is visszaesést látni. A magyar index ehhez képest jól szerepelt, nagyjából ugyanazon a szinten zárt, mint az előző napon, a forgalom azonban elég alacsony volt. A Mol lógott ki a sorból egy kisebb gyengüléssel, az OTP és a Richter erősödött, míg a Magyar Telekom ára nem változott.

A Richternek, amely partnerével új gyógyszerek bevezetésén dolgozik az Egyesült Államokban, jót tehet az amerikai elnök keddi bejelentése. Donald Trump a gyógyszergyártók képviselőjével találkozott, és amellett, hogy úgy vélekedett, a csillagos égben vannak a gyógyszerárak, azt is mondta, a piaci versenynek kell leszorítania az árakat. Az elnök szerint minél gyorsabban új terápiákat, új gyógyszereket kell a piacra vinni, ennek érdekében intézkedni fog az amerikai gyógyszerhatóságnál, például új vezetőt fog kinevezni, illetve karcsúsítani fogja a szervezetet - ismertette a vezető elemző - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK