Csak a Mol tartotta magát (részletes)

A hosszú hétvége után enyhe erősödéssel kezdett a BUX szerdán, ám a mutató hamar átlendült a piros tartományba és ott is fejezte be a kereskedést.
NAPI Online, 2007. október 24. szerda, 17:30
Fotó:

A BÉT indexe 1,4 százalékos veszteséggel 27 360,00 ponton zárt szerdán úgy, hogy a vezető papírok között csak a Mol maradt ki az esésből. Bár a nagytulajdonosok szavazati jogát korlátozó németországi Volkswagen-törvény uniós elmeszelése után - az OMV álláspontjára kontrázva - a kormányszóvivő és a Mol is közölte, hogy a döntésből nem lehet a lex Molra érvényes konzekvenciákat levonni, a hazai olajpapír többször is erősödéssel próbálkozott. A pozitív startot követő lejtmenet után a pénteki záróérték körül ingadozott az árfolyam, hogy végül annál hajszállal magasabban, 27 350 forinton végezzen.

A másik három vezető papírnál nem voltak ilyen megingások: a Richter 2,4 százalékkal 37 600, a Magyar Telekom 1,4 százalékkal 932, a BÉT negyvenmilliárdos forgalmának felét adó OTP pedig 2,5 százalékkal 9170 forintra esett.

Az Egis a napközbeni gyengélkedést követően délután 23 350 forinton tetőzött, de az ennél 200 forinttal vékonyabb záróár is 1,1 százalékos többletet takart. A szerdai minimumát mindössze egy forinttal felülmúló szinten, 2052-n záró Rába a nagyokat felülmúló, 3,7 százalékos zuhanást produkált, amivel egyúttal a nap vesztese címet is kiérdemelte.

Az érdemi forgalmú részvények között a legtempósabb drágulást a Humet mutatta fel, a részvény 2,2 százalékkal 93 forintra emelkedett. A techszektorban vegyes volt a kép: a Freesoft kötés nélkül, az econet.hu pedig 64 milliós forgalomban stagnált, míg a Synergon 1,4 százalékkal 1770 forintra esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK