A szerdai kereskedést 8517 ponton fejezte be a frankfurti tőzsde DAX indexe, ez 0,45 százalékkal maradt el az előző napi értéktől. Közben Londonban az FTSE 0,4 százalékkal csúszott vissza, míg Párizsban a CAC-40 megúszta 0,2 százalékos lecsorgással. A periféria országokban viszont kifejezetten jó volt a hangulat annak ellenére is, hogy az IMF szerint további komoly tőkepótlásra szorulnak az olasz és portugál bankok. A milánói FTSE-MIB egy százalékkal, a spanyol IBEX pedig 1,3 százalékkal erősödött a nap végére. A régióban a lengyel WIG-20 fél százalékos javulással fejezte be a kereskedést, míg a prágai PX index 0,1 százalékkal gyengült.

A német piacon a Linde volt a nap vesztese két százalék feletti eséssel, de rosszul teljesített például a Deutsche Post és az Adidas is. A nyertesek között az E.ON járt az élen, őt követte a Commerzbank és az RWE. Az olasz piac átlagon felüli teljesítményéből kivette részét a Telecom Italia, mely 6,2 százalékkal ugrott feljebb, mellette a Banco Poplare 4,6 százalékos drágulását érdemes kiemelni.

A befektetők hangulatát továbbra is elsősorban az amerikai költségvetési vita határozza meg, hiszen mindkét fél makacsul védi saját álláspontját Washingtonban. Emellett egyre aggasztóbb az adósságplafon, melyet egy hét múlva elér az USA. A rossz hangulaton Janet Yellen jelölése sem segített a Fed élére, hiszen már be volt árazva, hogy ő lesz a jelölt. A vezető indexek enyhe mínuszban kezdtek a Wall Streeten, lapzártánkkor a Dow Jones már stagnált, a S&P viszont 0,15 százalékos, a Nasdaq pedig 0,8 százalékos mínuszt mutatott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!