A szerdai emelkedést követően a BUX csak a nyitás utáni percekben tudott a pozitív tartományban teljesíteni, ám hamarosan gyengülésre váltott, és az egész napot a pirosban töltötte. A mutató a zárás előtt érte el napi mélypontját, innen azonban fölfelé korrigált az utolsó percekben.

Óvatosan bizakodó globális befektetői hangulatban a pesti börze irányadó mutatója a gyengébbek között volt a térségben. A forgalom nem volt jelentős, a 15 milliárd forintot közelítette.

A nagypapírok fél és 2 százalék közötti mértékben veszítettek árfolyamukból, ez alól csak a Richter volt kivétel, amely 1 százaléknál nagyobb drágulással fejezte be a csütörtököt. A gyógyszerpapír 47 830 forinton forgott a zárásban.

Túlteljesített az Egis is, amely minimális, 0,1 százalékot el nem érő mértékben 20 500 forintig drágult.

Az OTP jegyzése a meggyőző szerdai teljesítmény után ismét jelentősen, 2 százalékkal, 100 forinttal csökkent, és 4880 forinton állapodott meg.

A Mol árfolyama közel másfél százalékkal 21 300 forintig süllyedt, az Mtelekom pedig nem egészen fél százalékos gyengüléssel jutott el a 684 forintos záróárhoz.

Viszonylag nagy mennyiségben adták-vették az RFV és a KEG részvényeit is, de míg előbbi kisebb emelkedéssel fejezte be a kereskedést, addig a gáztársaság 6 százalékkal zuhant, amivel a legrosszabbul szereplő papír volt csütörtökön.

Az energetikai fejlesztéseket megvalósító vállalatnak a BÉT honlapján megjelent tájékoztatása szerint az ING Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 35 532 darab RFV-törzsrészvény megvásárlásával 1,48 százalékos mértékű befolyást szerzett a társaságban.

A másik végletet a közel 8 százalékkal erősítő Orco jelentette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!