Csak a Richter tartotta magát kedden

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,46 százalékos csökkenéssel, 39 242,18 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest - írta az MTI.
Szepesi Anita, 2017. november 28. kedd, 18:17
Fotó: Napi.hu

A főbb európai értékpapírpiacokon az indexek emelkedésével indult a kereskedés, és nap közben is folytatódott a jó hangulat. A BÉT zárásakor a német index 0,48 százalékos, a francia 0,70 százalékos, az angol pedig több mint 1 százalékos pluszban volt.

A New York-i tőzsdén is emelkedéssel nyitottak a főbb indexek, a Dow Jones és az S&P nyitó értékét történelmi csúcsra hajtotta az Amazon.com internetes kiskereskedelmi lánc árfolyamának emelkedése.

A magyar tőzsdén nem érződött a jó nemzetközi hangulat, a BUX közel fél százalékot esett. A vezető részvények közül a legnagyobb mértékben a magyar olajpapír veszített értékéből.

A Mol árfolyama 0,92 százalékkal 3121 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,29 százalékkal 10 140 forintra esett, forgalmuk 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,64 százalékkal 467 forintra gyengült, forgalma 166,2 millió forint volt.

A Richter-papírok 0,03 százalékkal 6990 forintra erősödtek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK