BUX
38240

Csak átmeneti a Sziget-megállapodás

Balázs Csaba, az econet.hu elnök-vezérigazgatója szerint a főváros átmeneti anyagi nehézségei miatt volt szükség a Sziget anyagi hozzájárulására. Ez azonban nem lesz mindig így.

NAPI, 2011. január 28. péntek, 13:27

Pozitívan értékelte a főváros és a Sziget közötti megállapodást Balázs Csaba a Sziget Kft. 51 százalékával rendelkező econet.hu NyRt. elnök-vezérigazgatója. Amint arról beszámoltunk, Budapest a nettó 50 milliós közterület-foglalási díj mellett további százmilliós bevételt vár a rendezvénytől. 

Az a része mindenképp pozitív, hogy van végre megállapodás, megszűnt a bizonytalanság - mondta a Napi Gazdaság Online-nak, hozzátéve, hogy sok munka volt vele, de végül eredményre tudtak jutni.

Viszont fizetni kell azért, amiért eddig nem, aminek nem tudunk örülni, de a legrosszabb a sajtón keresztüli üzengetés és a bizonytalanság volt - mondta Balázs Csaba.

Most van egy helyzet, amivel idén együtt tudunk élni, de nem biztos, hogy ez hosszú távon is így lesz. Ez egy olyan rendezvény, amit támogatni kell - fogalmazott. Az econet elnök-vezérigazgatója szerint megértették, hogy a Fővárosi Önkormányzat rossz gazdasági helyzete miatt van szükség ilyen intézkedésekre, miután Budapest elvesztette a idegenforgalmi adóból ráeső részt, amit a kerületekhez csoportosítottak át.

Ezek azonban átmeneti anyagi nehézségek, így az econet a Sziget közterület-használati díját is annak tartja - húzta alá Balázs Csaba.