A pénteki hírek aligha mozgatták a svájci frank árfolyamát, ezért feltehetőleg átmeneti korrekció a deviza euróval és forinttal szembeni gyengülése – vélte Karsai Péter, a Commerzbank devizatrédere.

Az euró frankjegyzése pénteken ismét megközelítette, illetve átlépte az 1,30-at, miközben az euró/dollár árfolyama a nap során változatlanul 1,271 körül volt, ami szintén arra utal, hogy nem a nagy globális befektetői optimizmus, hanem a svájci deviza árfolyamában bekövetkezett korrekció okozta a gyengülést.

Karsai szerint elképzelhető, hogy az euró forintárfolyamára is a frankgyengülés volt jó hatással - péntek délelőtt egészen 283,2 forintra esett az euró - , ugyanakkor a frank árfolyamának korrekciója meglehetősen törékeny, tehát bármilyen negatívabb piaci adat elveheti a befektetők optimizusát, ami a svájci frank újbóli erősödésével járhat.

Péntek délután euróval 284,50 forintért, a dollárral 223,75 forintért, a svájci frankkal pedig 218,85 forinért kereskedtek. Az euró/dollár 1,271-en, az euró/svájci frank pedig 1,299-en állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!