Szerdához hasonlóan csütörtökön is a nemzetközi trenddel ellentétesen mozgott a BUX-index. Ha a mutató záróértékét összevetjük a délelőtt 10-kor tapasztalt értékkel - zárásban 17 818 ponton állt - akár azt hihetnénk, hogy nem történt semmi. A plusz egyébként mindössze 12,5 ponttal több, mint a szerdai, ami mindössze 0,07 százalékos erősödést jelent.

A napokon át emelkedő Magyar Telekom már lefelé vette az irányt, végül 1,55 százalékkal csökkent az ára, mert az utolsó kötések 381 forinton születtek. Ellenben a nap favoritjának számító OTP felfelé húzta az indexet. A bankpapírok majdnem 5 milliárd forintos forgalmat generáltak, s bár a nyitást követően lefelé indult az árfolyam, a zárásban már 4099 forinton állt a kurzus, ami 0,94 százalékos emelkedést jelentett.

Szintén jól ment a szekere az FHB részvényeinek, a drágulás 2,3 százalék volt, a zárásban 394 forinton cseréltek gazdát a részvények, igaz a forgalom mindössze 8 millió forint volt.

A 7 milliárd forintos összforgalomból a második legnagyobb forgalmat - 800 millió forint értékben - a Mol papírjaira bonyolították. A részvény végül 0,15 százalékkal gyengült. A zárásban 17050 forinton forgott, pedig napközben a előző napi17075 forint felett születtek az üzletek.Ha csak a 35 690 forintos záróárat nézzük a Richter egy helyben topogott, de napközben egyébként jellemzően pluszban volt a 660 milliós forgalmat bonyolító gyógyszerpapír.

A szerdán 30 százalékos árcsökkenést elszenvedő E-Star részvények csütörtökön 14,4 százalékkal drágultak, a zárásban 254 forintot adtak a csődvédelmet kért társaság papírjaiért.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!