Csak az OTP húzza vissza a tőzsdét

Hamar kiheverte a nemzetközi hangulatromlás miatti kezdeti bizonytalanságot a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe péntek reggel. Egyelőre az OTP az első pár perc vesztese, a többi vezető papír viszont ezt ellensúlyozza.
Beke Károly, 2013. január 4. péntek, 09:30
Fotó: Napi.hu

18639 ponton állt pár perccel a nyitás után a BUX index, ez 0,1 százalékkal maradt el a csütörtöki záróértéktől. Pedig eleinte még enyhe mínuszban nyitott a mutató azok után, hogy a Fed csütörtökön megjelent jegyzőkönyvéből sokak szerint azt lehet kiolvasni, hogy akár már az idei év közepén véget érhet az amerikai jegybank kötvényvásárlási programja. Utána azonban nem tartott sokáig a BUX magához térése.

A magyar részvények közül egyelőre az OTP a legnagyobb vesztes, a bankpapír 0,7 százalékkal lett olcsóbb a nyitásban, így 4295 forintot ért. A Mol eközben 0,3 százalékos erősödés után 17 970 forintba került, míg a Magyar Telekom 390 forintos árfolyama 0,8 százalékkal haladta meg a tegnap délutánit. A gyógyszergyártók közül a Richter 0,5 százalékos javulás után 37 340 forinton kezdett, míg az Egis 17750 forintos szintje 0,2 százalékkal elmaradt a csütörtök délutánitól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK