Csak az OTP nem állta a sarat

A BÉT vezető részvényei az OTP kivételével napi csúcsukon zárták a hét első kereskedési napját. A BUX 3,5 százalékkal került feljebb a pénteki zárószinthez képest.
NAPI, 2009. augusztus 3. hétfő, 17:27
Fotó:

Jól indul az augusztus a pesti parketten - az Európa-szerte publikált kedvező gyorsjelentések mellett a térségre fókuszáló befektetők - devizapiacokon is tükröződő - lelkesedése is segítette a részvénypiacot, így nem csoda, ha a BUX egyre jobban megközelíti az október eleji szinteket. Az irányadó index 17 880 ponton, pénteki záróértékéhez képest 3,5 százalékos pluszban zárt hétfőn. A blue chipek mind a zöld tartományban végeztek.

A délelőtti órákban még úgy tűnt, ez a nap is az OTP részvényekbe fektetőké lesz, ám a 4000 forintról induló bankpapír hiába fordult meg 4100 forint fölött is, végül 4097 forinton, 2,5 százalékos emelkedéssel zárt - kiemelkedő, közel 17 milliárdos forgalom mellett.

A parkett második legkeresettebb részvénye, a Richter pozitív réssel nyitott, majd 37 900 forinton landolt, ezzel 2,6 százalékkal múlta felül pénteki önmagát, míg szektortársa, az Egis simán vette a 20 ezres akadályt, s 21 000 forintig robogott, ami több mint 10 százalékos árfolyam-nyereséget jelent.

A Molnak sikerült átlépni, sőt 100 forinttal meghaladnia a 14 ezres ellenállást, így napi csúcsán, 2,5 százalékos pluszban végzett hétfőn. A Telekom is túllépett egy mérföldkőnek számító szinten, egészen 724 forintig szaladva fel zárásban, ami 6,5 százalékos pluszt jelent a távközlési cég papírjainak a pénteki záróárhoz viszonyítva.

Az optimizmus elért néhány kisebb papírt is, az AAA Auto és az Orco is közel 15 százalékot emelkedve 132 illetve 2095 forintig tört ki ezzel a nap legjobban teljesítő papírjai lettek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK