A blue chipek közül csupán az OTP úszta meg a zuhanást. A bankpapír ismét kiemelkedő, 18,7 milliárdos forgalom mellett 1,24 százalékot emelkedve 4148 forinton állapodott meg. Pedig délelőtt még úgy tűnt, hogy a bankpapír még visszateszteli a 3850 kitörési szintet, de végül csak 3980-ig esett és onnan haamar visszatért a 4000 feletti tartományba.

A gyorsjelentésében első féléves profitjának megduplázódásáról beszámoló Richter részvényei - az elemzői várakozások zömét meghaladó eredmény és a javuló kilátások ellenére - 2,1 százalékot gyengülve 37 105 forintig estek. Szektortársa, az Egis ennél is nagyobbat, 2,62 százalékot esett, úgy, hogy délelőtt még felszaladt egészen 21800 forintig. A visszaesés ellenére is 450 forinttal a 20 ezres szint fölött tudott zárni a szerdán jelentő.

A vezető papírok között egyértelműen a Telekom volt a legnagyobb vesztes. Az osztalékpapír a hétfői kitépés után 3,3 százalékot zuhant, igaz, az osztalékpolitika változatlanul hagyása mellett elemzők jelentős profitvisszaeséstől tartanak a csütörtökön jelentő távközlési cég esetében. A másik nagy osztalékfizető Zwack viszont közel 4 százalékkal tudott drágulni és ezzel megközelítette a rég nem látott 15 ezres  szintet is. A Mol még aránylag egész jól tartotta magát, árfolyama 1 százalékos csökkenéssel 13 950 forinton búcsúzott a naptól.

Nagy rallyt mutatott be ellenben az AAA Auto, amely közel 11 milliós forgalom mellett 14,4 százalékkal tavaly október óta nem látott szintre, 151 forintra emelkedett. A határidős BUX alapján kicsit optimistábbá vált a piac, a decemberi BUX 18 100 ponton zárt, így a kamattartalom 400 pont fölé emelkedett.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!