A BUX lendülete a jó kezdés után hamar megtört, és a 27 500 pontos szint érintését követően csorogni kezdett: a kereskedés végén 27 289 ponton állapodott meg, ami 0,1 százalékos erősödést jelentett. Felpörögtek az események az OTP piacán, a bankrészvény lendületes erősödéssel indult, ami elsősorban a Figyelőben megjelent azon hirdetésnek volt köszönhet. Eszerint az AXA megvenné a bank biztosítói ágát, az OTP Garanciát, valamint az OTP-ből egy 10 százalékos részvénycsomagot. Bár a hírt hivatalosan nem kommentálták, a befektetőknek elég volt ahhoz, hogy erőteljes vételekkel indítsák a napot: a papír délelőtt két százaléknál nagyobb pluszban, 9450 forint közelében forgott. Később alábbhagyott a lelkesedés, az utolsó részvények 0,7 százalékos pluszban, 9300 forinton cseréltek gazdát. A másik három blue chip veszített értékéből, a Mol 0,2 százalékkal 26 745 forintra, a Richter 0,4 százalékkal 37 650 forintra, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékkal 920 forintra gyengült. Ismét jókora forgalmat bonyolított a Rába, a részvény több mint 300 millió forintos kötési összérték mellett 1,1 százalékkal 2124 forintra drágult. Folytatta menetelését a Freesoft, a társaság 8,3 százalékkal értékelődött föl, de eredményes napot zártak a Tvnetwork és a Pannonplast tulajdonosai is: előbbi 6,6 százalékkal 290 forintra, utóbbi 4,6 százalékkal 8051 forintra javult. A hatodik magyarországi telephelyét Székesfehérváron megnyitó AAA Auto piacán az eladók voltak többségben, a részvény 0,6 százalékkal 492 forintra gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!