A keddi nyitás után 19 409 ponton állt a BUX index, ez 0,7 százalékkal volt magasabb a hétfői záróértéknél. A forgalom az OTP kivételével elenyésző, a bankpapírok egymilliárdnyi üzletkötése mellett még a Mol is alig közelítette meg a 100 millió forintot.

A vezető részvények többsége veszített értékéből, csak az OTP tartja magát. A bankpapírok 5205 forintos árfolyama 1,1 százalékkal volt magasabb a tegnapinál. Közben a Mol osztalék nélkül 1,2 százalékot esett, így 16 500 forintba került, de a 205 forintos árfolyamcsökkenés kevesebb mint a fele a 462 forintos éves osztaléknak. A Magyar Telekom két forintos lecsorgással nyitotta a napot, 360 forintba került a kezdéskor. A távközlési papírok esetében az hozhat némi mozgást, hogy a Wall Street Journal híre szerint a tulajdonos Deutsche Telekom felvásárlásokra készül a régióban. A pletykák arról szólnak, hogy elsősorban lengyel és cseh cégek lehetnek a célkeresztben, de szakemberek szerint felvetődhet a Magyar Telekomban lévő részesedés növelése is.

A gyógyszergyártók kedden szintén a negatív oldalon kezdtek, a Richter a nap elején 0,4 százalékkal 35 600 forintig esett, míg az Egis 20 000 forintot ért, ami megegyezett a hétfői záróárfolyammal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!