A 17 040 pontos napon belüli maximumtól így jelentősen elmaradva 16 901 ponton fejezte be a napot a BUX, ami a hétfői záráshoz képest még minidig 0,6 százalékos erősödés. Álmos volt azonban a forgalom, az OTP-re született kötések értéke a hatmilliárdot sem érte el, a többi papírral jóval pedig egymilliárd forint alatt kereskedtek.

A vezető bankpapír leadta a nap elején megszerzett pluszt, és 0,3 százalékos értékcsökkenéssel 3400 forinton végzett. Járt azonban 3372 forinton, és 3470 forinton is az OTP jegyzése. Az FHB 2,2 százalékot esett, jelentéktelen forgalom mellett. Jobb napja volt azonban a Molnak és a Magyar Telekomnak is. Az olajpapír 1,4 százalékos erősödéssel 15 805 forintra, a telekomcég jegyzése pedig 2,1 százalékkal 444 forintra ugrott. Együtt mozgott kedden a két gyógyszergyártó jegyzése: a Richter értéke 0,3 százalékkal 36 900 forintra, az Egisé pedig 0,4 százalékkal 14 400 forintra esett.

Magához képest kiemelkedő volt az Állami Nyomda forgalma, ami meghaladta a háromszázmillió forintot a zárószakaszban született kötéseknek köszönhetően; az árfolyam 0,7 százalékkal 415 forintra esett. A hódmezővásárhelyi és egyéb önkormányzatokkal vívott háború újra nyomás alá helyzete az E-Star árfolyamát, ezúttal 7,9 százalékkal 1382 forintra zuhant a hullócsillag. Ezzel a komolyan vehető papírok közül a messze a legrosszabban szerepelt, igaz, az illikvid részvények között láthattunk több kétszámjegyű zuhanást is (Visonka, Futuraqua és a Kreditjog). A Pannergy és az Est Média árfolyama egyáltalán nem változott, miközben az Appeninn 1 forinttal drágább lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!