Egy kisebb 263 forint körüli leszúráson kívül sok izgalom nem volt a forint piacán az euróval szemben csütörtökön. A hét hátralévő részében ez valószínűleg így is marad vagyis a 263 és 266 közötti sávban maradhat az euróval szemben a magyar deviza árfolyama - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzban elemzője. A svájci frankkal szemben viszont erősödni tudott a magyar deviza, miután az alpesi deviza gyengült az euróval szemben. Az elmozdulás azonban nem volt igazán számottevő, a keresztárfolyam ugyanis meg sem tudta közelíteni az 1,30-as keresztárfolyamot. ez is elég volt azonban ahhoz, hogy a forint 204 közelébe erősödjön a frankkal szemben. Karsai szerint azonban ennél a szintnél erősebb árfolyamra már nem nagyon kell számítani az elkövetkező napokban, inkább itt stagnálhat az árfolyam.

Az euró/dollár keresztárfolyam ugyanakkor stabilan az 1,48-as szint felett mozgott, és egyre valószínűbb az 1,50-es keresztárfolyam elérése is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!