A frankfurti tőzsde DAX indexe 0,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, míg a londoni FTSE-100 fél százalékos emelkedés után 2000 szeptembere óta nem látott szinten zárt. A francia tőzsde CAC-40 indexe eközben szintén fél százalékkal emelkedett múlt pénteki értéke fölé. Európa perifériáján a spanyol IBEX index 0,8 százalékos mínuszba csúszott vissza, míg az olasz FTSE MIB 0,55 százalékot veszített értékéből.

Londonban elsősorban a pénzügyi szektor és a légiipari vállalatok húzták a tőzsdét. Az EasyJet például 4 százalékkal drágult, ennél is jobb napja volt azonban a Ryanairnek, mely majdnem tíz százalékos szárnyalással reagált a hétfőn publikált eredményekre. A bankok közül a Royal Bank of Scotland 4,5 százalékkal erősödött, míg az HSBC másfél százalékot javított.

A tengerentúlon is jól indult a nap, a Dow Jones index lapzártánkig 0,2 százalékot javított, míg a Standard & Poor's 500 0,3 százalékkal kapaszkodott pénteki értéke fölé, a technológiai szektor Nasdaq indexe pedig szintén 0,2 százalékos pluszban volt. A hétfői napra is jutott egy mérföldkő a Wall Streeten: a kisebb cégeket tömörítő Russell 2000 index a nyitás után fél százalékkal emelkedve először járt ezer pont felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!