Csak hosszabb távon optimista a Synergon

Rövidebb távon még nem várható eredmény javulás a Synergonnál, hosszabb távon viszont optimista a cég.
NAPI, 2010. november 17. szerda, 10:06
Fotó:

A negyedik negyedév végéig élénkülés nem várható sem a vállalati, sem a közszférában. Ugyanakkor számos olyan változás átszervezés történt főleg a közszférában, aminek jelentős informatikai vonzatai lehetnek. Ugyanakkor a következő két negyedévben jelentős eredmény javulásra nem számítanak. Ezért terveket készítenek további költségcsökkentési intézkedésekre is.


Markáns átszervezések eddig nem voltak, mert a Synergon vezetése úgy gondolja, hogy a közszférában a piac megtorpanása csak ideiglenes, ezért átmeneti jelleggel nem érdemes jelentős megszorításokat tenni. Vész intézkedésekre tehát nincs szükség - mondta a gyorsjelentést értékelő sajtótájékoztatón Litauszki Róbert, a Synergon vezérigazgatója. A Synergon helyzete ehhez elég stabil is, hogy átvészelje ezt az időszakot- tette hozzá a vezérigazgató.

A Synergon a negyedik negyedévre konkrét tervszámokkal egyelőre nem rendelkezik - mondta a vezérigazgató, készülnek ugyan a számítások, de még sok a bizonytalanság. Az elnyert BKV-szerződés finanszírozási feltételei vélhetően decemberre látszanak majd. Jelenleg az egyeztetések zajlanak, így a következő negyedévben még inkább költségoldalon terheli majd meg a Synergont.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK