Csak hosszabb távra venné a Molt a Buda-Cash

Hosszú távon felhalmozásra, rövid távon tartásra ajánlja a Mol részvényeket a Buda-Cash Brókerház, annak ellenére, hogy a Mol csoport negyedik negyedéves üzleti eredménye elmaradt a piaci várakozástól, míg a nettó eredmény nagyjából a várakozás szerint alakult.
NAPI, 2011. február 28. hétfő, 12:58
Fotó:

A negyedéves jelentés hatására kicsit romlottak a 2011-2012-es elemzői eredményvárakozások az üzleti eredmény szintjén, de a nettó profitnál inkább kisebb pozitív korrekció látszik a Bloomberg adatai szerint - írja a magyar brókerház.

Az idén 2 480 forint, 2012-re 2 820 forint körül van az egy részvényre jutó eredmény (EPS) várakozás. A növekedés főleg a kitermelési üzletágból jöhet - írja a Buda-Cash. Középtávon változatlanul az INA a Mol csoport egyik fő növekedési lehetősége. A kitermelésben már most is egyértelmű az INA külföldi tevékenységeinek hatása. A pakisztáni, kurdisztáni és más külföldi kutatási eredmények néhány éves távlatban kecsegtetnek további jelentős növekedéssel, bár átlag fölötti kockázat mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK